Babeczki z cukinii
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek z ziołami - 2 łyżki
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.
  2. Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.
  3. Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia