babeczki z gruszkami
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 stopni °C

Składniki:

  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 1.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • zimna woda - 0.5 szklanek
  • olej - 0.5 szklanek
  • kakao - 3 łyżki
  • gruszka - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, olej i wodę. Odlać 1/4 masy. Do pozostałej masy dodać 3 łyżki kakao. Pokroić gruszki.
  2. Blaszkę na babeczki wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wlewać 3/4 ciemnej masy, wrzucać po kilka kawałków gruszki i przykryć białą masą.