babeczki z jabłkami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • jabłko antonówka - 6 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • żółtko - 2 sztuki
  • cynamon - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię posiekać z mąką, dodać żółtka, cukier i sól i szybko wyrobić ciasto. Wstawić na pół godziny do lodówki.
  2. Jabłka pokroić w kostkę, dodać cynamon i 2 łyżki cukru,wymieszać.
  3. Foremki do babeczek wylepić ciastem, nałożyć porcję jabłek, zalepić wierzch krążkiem z ciasta, nakłuć w kilku miejscach nożem i posmarować roztrzepanym białkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika