Babeczki z jagodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

25 dekagramów

125 gramów

5 łyżek

1 sztuka

dodatki:

null gramów

1

masa:

1 szklanka

3 łyżki

125 gramów

35 dekagramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kruche Ciasto: Mąkę wysypać na stolnicę, dodać zimną Kasię pokrojoną na drobne kawałki, cukier i jajko i szybko zagnieść ciasto.

Krok 2

Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min.

Krok 3

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Foremki wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować (nie za cienko ) i wyłożyć nim foremki.

Krok 4

Spody ciasta ponakłuwać widelcem. Babeczki piec przez około 15 - 20 min.

Krok 5

Po wyjęciu odczekać aż nieco ostygną, następnie wyjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Krok 6

Śmietanę ubić i wymieszać z budyniem. Jagody umyć i osączyć.

Krok 7

Masa: Ugotować budyń według przepisu podanego na opakowaniu. W czasie stygnięcia mieszać kilkakrotnie.

Krok 8

Babeczki napełnić masą, a na wierzchu ułożyć jagody, przed podaniem posypać cukrem pudrem. Życzę Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej