Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w kosteczkę, pieczarki w plastry, czosnek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce. |
Krok 2 |
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Dodaj kaszę, Fix Knorr i całość zalej około 400 ml wody, a także śmietaną. Wszystko razem dobrze wymieszaj i gotuj powoli, cały czas mieszając, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie większość płynu. Farsz wystudź i dodaj drobno pokrojony szczypior. |
Krok 3 |
Połącz masło, mąkę oraz ser w misce i szybko zagnieć ciasto (możesz je delikatnie posoli). Ciasto będzie dość luźne, zawiń je spłaszczone w folię spożywczą i włóż na 20 minut do zamrażarki. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypanej mąką, wykrój małe okrągłe placki i wyłóż nimi foremki. |
Krok 4 |
W środku umieść farsz z kaszy i posyp startym serem. Babeczki włóż do nagrzanego do 190°C piekarniku na co najmniej 20 minut. |