Babeczki z kiwi
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 200 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • mąka - 300 gramów
  • cukier - 100 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • śmietana - 1 łyżka
  • krem
  • krem w proszku - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • mleko - 300 mililitrów
  • kiwi - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj posiekaną Kasię, jajko i śmietanę.
  2. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i odstaw na godzinę do lodówki.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wylep nim posmarowane Kasią i posypane mąką małe foremki do babeczek, ponakłuwaj widelcem i piecz w 200 st. C około 20 minut.
  4. Babeczki wystudź. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj miękką Kasię.
  5. Kiwi obierz i pokrój na plasterki.
  6. Za pomocą szprycy lub łyżeczki nakładaj krem na babeczki
  7. Na każdej babeczce połóż pokrojone w cząstki kiwi.