Babeczki z kiwi

37


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
mąka300 gramów
cukier100 gramów
jajko1 sztuka
śmietana1 łyżka
Krem:
krem w proszku1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
mleko300 mililitrów
kiwi3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj posiekaną Kasię, jajko i śmietanę.
Krok 2
Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 3
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wylep nim posmarowane Kasią i posypane mąką małe foremki do babeczek, ponakłuwaj widelcem i piecz w 200 st. C około 20 minut.
Krok 4
Babeczki wystudź. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj miękką Kasię.
Krok 5
Kiwi obierz i pokrój na plasterki.
Krok 6
Za pomocą szprycy lub łyżeczki nakładaj krem na babeczki
Krok 7
Na każdej babeczce połóż pokrojone w cząstki kiwi.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl