Babeczki z kremem
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 2.5 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • cukier - 15 dekagramów
  • żółtka - 2 sztuki
  • gęsta śmietana - 1 łyżka
  • krem
  • gęsta śmietanka 36% - 200 gramów
  • cukier puder - 5 łyżek
  • smietana fix - 1 opakowanie
  • dodatkowo
  • galaretka - 1 opakowanie
  • dowolne owoce

Sposób przygotowania:

  1. CIASTO - mąkę wymieszać z cukrem, posiekać z Kasią, dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto.
  2. Owinąć w folię, wstawić na 30 minut do lodówki.
  3. MASA - śmietanę ubić z cukrem pudrem oraz pod koniec ubijania dodać śmietan-fix.
  4. BABECZKI Z KREMEM: Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm, położyć na ustawionych foremkach i docisnąć wałkiem.
  5. Usunąć nadmiar ciasta, palcami wylepić foremki. Babeczki piec ok. 15 minut w temp. 180*C aż do złotego koloru.
  6. Ostudzone babeczki napełnić kremem i dowolnie udekorować.