Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę, Kasię, małe jajo i szczyptę soli połączyć ze sobą i wyrobić ciasto. |
Krok 2 |
Owinąć w folię i schłodzić w lodówce. Po wyjęciu wylepić nim dość cienko foremki do babeczek. |
Krok 3 |
Upiec na złoty kolor w mocno nagrzanym piekarniku. Gdy przestygną, wyjąć je z foremek. |
Krok 4 |
W garnuszku wymieszać lub zmiksować żółtka, cukier, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami mleka. |
Krok 5 |
Resztę mleka zagotować i mieszając wlać do masy jajecznej. Gładką masę gotować, mieszając, aż krem zgęstnieje. Zdjąć z ognia i mieszać, aż wystygnie. |
Krok 6 |
Wtedy napełnić nim wystudzone babeczki i udekorować świeżymi owocami sezonowymi. |