| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę, Kasię, małe jajo i szczyptę soli połączyć ze sobą i wyrobić ciasto. |
| Krok 2 |
| Owinąć w folię i schłodzić w lodówce. Po wyjęciu wylepić nim dość cienko foremki do babeczek. |
| Krok 3 |
| Upiec na złoty kolor w mocno nagrzanym piekarniku. Gdy przestygną, wyjąć je z foremek. |
| Krok 4 |
| W garnuszku wymieszać lub zmiksować żółtka, cukier, cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami mleka. |
| Krok 5 |
| Resztę mleka zagotować i mieszając wlać do masy jajecznej. Gładką masę gotować, mieszając, aż krem zgęstnieje. Zdjąć z ognia i mieszać, aż wystygnie. |
| Krok 6 |
| Wtedy napełnić nim wystudzone babeczki i udekorować świeżymi owocami sezonowymi. |