Babeczki z mięsem

1


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
Ciasto:
mąka2 szklanki
kwaśna śmietana0.5 szklanek
drożdże10 gramów
margaryna0.5 sztuk
bułka tarta
sól1 szczypta
Farsz:
mięso z indyka 400 gramów
cebula1 sztuka
ogórek kiszony3 sztuki
pieczarki150 gramów
żółtko1 sztuka
ser żółty150 gramów
sucha bułka1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Z mąki, margaryny i drożdży rozkruszonych w śmietanie zagnieć ciasto. Piecz w temperaturze 180 stopni w foremkach do babeczek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
Krok 2
Cebulę pokrój i podsmaż. Bułkę namocz.
Krok 3
Mięso ugotuj, przepuść przez maszynkę, pomieszaj z namoczoną i odciśniętą bułką, żółtkiem i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Gotowe babeczki napełniaj farszem, paprykę i ogórki pokrój w kostkę, udekoruj babeczki.
Krok 5
Posyp startym serem żółtym, zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl