Babeczki z mięsem

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 2 szklanki
  • kwaśna śmietana - 0.5 szklanek
  • drożdże - 10 gramów
  • margaryna - 0.5 sztuk
  • bułka tarta
  • sól - 1 szczypta
  • farsz
  • mięso z indyka - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ogórek kiszony - 3 sztuki
  • pieczarki - 150 gramów
  • żółtko - 1 sztuka
  • ser żółty - 150 gramów
  • sucha bułka - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, margaryny i drożdży rozkruszonych w śmietanie zagnieć ciasto. Piecz w temperaturze 180 stopni w foremkach do babeczek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
  2. Cebulę pokrój i podsmaż. Bułkę namocz.
  3. Mięso ugotuj, przepuść przez maszynkę, pomieszaj z namoczoną i odciśniętą bułką, żółtkiem i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Gotowe babeczki napełniaj farszem, paprykę i ogórki pokrój w kostkę, udekoruj babeczki.
  5. Posyp startym serem żółtym, zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.