|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 3 szklanki | |
żółtko | 5 sztuk | |
cukier | 4 łyżki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki | |
Krem: | ||
masa karpatkowa | 1 sztuka | |
żelkowe serduszka | 1 opakowanie | |
winogrona | 10 dekagramów | |
czereśnie | 10 dekagramów | |
maliny | 10 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki z ciasta kruchego wrzucić do miski, posiekać nożem bardzo drobno. |
Krok 2 |
Potem wygnieść ręką, aż będzie gładkie ciasto. |
Krok 3 |
Ciasto gotowe jest do pieczenia. |
Krok 4 |
Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu. |
Krok 5 |
Do każdej babeczki włożyć niespodziankę (serduszko lub owoc). |
Krok 6 |
Nakładać krem za pomocą szprycy, wierzch babeczki ozdobić owocami, można polać nitkami czekolady lub wykorzystać inne ozdoby cukiernicze. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |