| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 3 szklanki | |
| żółtko | 5 sztuk | |
| cukier | 4 łyżki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| proszek do pieczenia | 3 łyżeczki | |
| Krem: | ||
| masa karpatkowa | 1 sztuka | |
| żelkowe serduszka | 1 opakowanie | |
| winogrona | 10 dekagramów | |
| czereśnie | 10 dekagramów | |
| maliny | 10 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie składniki z ciasta kruchego wrzucić do miski, posiekać nożem bardzo drobno. |
| Krok 2 |
| Potem wygnieść ręką, aż będzie gładkie ciasto. |
| Krok 3 |
| Ciasto gotowe jest do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu. |
| Krok 5 |
| Do każdej babeczki włożyć niespodziankę (serduszko lub owoc). |
| Krok 6 |
| Nakładać krem za pomocą szprycy, wierzch babeczki ozdobić owocami, można polać nitkami czekolady lub wykorzystać inne ozdoby cukiernicze. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |