| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na puch. Kasię rozpuść w rondelku. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Do miski z masą jajeczną dodaj mąkę, rozpuszczoną Kasię i oranżadę, wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami i włóż do każdej porcję ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w 180 st.C. |
| Krok 4 |
| Truskawki umyj, osusz i odetnij szypułki. Polewę czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Z polewy wyciśnij na truskawki małe oczka i buzie. Oczka uzupełnij perełkami. Odstaw do zastygnięcia. |
| Krok 5 |
| Wystudzone babeczki udekoruj z wierzchu polewą czekoladową i przyklej do nich truskawki. |