Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na puch. Kasię rozpuść w rondelku. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Do miski z masą jajeczną dodaj mąkę, rozpuszczoną Kasię i oranżadę, wymieszaj. |
Krok 3 |
Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami i włóż do każdej porcję ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w 180 st.C. |
Krok 4 |
Truskawki umyj, osusz i odetnij szypułki. Polewę czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Z polewy wyciśnij na truskawki małe oczka i buzie. Oczka uzupełnij perełkami. Odstaw do zastygnięcia. |
Krok 5 |
Wystudzone babeczki udekoruj z wierzchu polewą czekoladową i przyklej do nich truskawki. |