| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Aby przygotować ciasto, wsyp mąkę do miski, dodaj pokrojoną w kostkę Kasię i rozcieraj palcami do momentu, aż mieszanka będzie przypominać drobną kruszonkę. Wymieszaj z cukrem i zrób zagłębienie na środku mieszanki. |
| Krok 2 |
| W małej misce wymieszaj żółtko i dwie łyżki zimnej wody, a następnie wlej do zagłębienia w mieszance. Używając noża, połącz wszystkie składniki. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj niewielką ilość zimnej wody. Delikatnie zagniataj ciasto w misce, aż do uzyskania gładkiej masy. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. |
| Krok 3 |
| Przygotuj kruszonkę. W tym celu wsyp mąkę do miski, dodaj Kasię pokrojoną w kostkę i rozcieraj palcami tak, aby powstała kruszonka. Wymieszaj ją z cukrem Demerara i posiekaną mieszanką orzechów. Przygotowaną orzechową kruszonkę odłóż na bok. |
| Krok 4 |
| Schłodzone ciasto rozwałkuj na powierzchni podsypanej mąką, aby ciasto się nie kleiło. |
| Krok 5 |
| Natłuść formę do babeczek z 12 otworami. Używając okrągłych foremek do wykrawania ciasteczek (o średnicy 8 cm), wytnij z ciasta kółka i wyłóż nimi otwory formy na babeczki. Do każdego otworu nałóż łyżkę mieszanki studenckiej Bakalland i posyp przygotowaną orzechową kruszonką. |
| Krok 6 |
| Piecz w piekarniku przez 18-20 minut na złocisty kolor. Przełóż babeczki na kratkę do wystygnięcia. |