Babeczki z porzeczkami
  • 20 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • cukier - 200 gramów
  • jajka - 5 sztuk
  • mąka - 1.5 szklanek
  • mąka ziemniaczana - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kolorowe porzeczki - 500 gramów
  • cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

  1. Porzeczki umyj, osusz na papierowym ręczniku i pozbaw gałązek.
  2. Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku.
  3. Następnie dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
  4. Na koniec dodaj 1/3 porzeczek i delikatnie wymieszaj.
  5. Formę do muffinek wyłóż papilotkami i włóż do nich ciasto.
  6. Pozostałe porzeczki ułóż na wierzchu babeczek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temp.180 st.C.