| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
| cukier | 200 gramów | |
| jajka | 5 sztuk | |
| mąka | 1.5 szklanek | |
| mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| kolorowe porzeczki | 500 gramów | |
| cukier puder do oprószenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Porzeczki umyj, osusz na papierowym ręczniku i pozbaw gałązek. |
| Krok 2 |
| Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. |
| Krok 3 |
| Następnie dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Na koniec dodaj 1/3 porzeczek i delikatnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Formę do muffinek wyłóż papilotkami i włóż do nich ciasto. |
| Krok 6 |
| Pozostałe porzeczki ułóż na wierzchu babeczek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temp.180 st.C. |
| Autor: MojeCiasto.pl |