|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 250 gramów | |
cukier | 200 gramów | |
jajka | 5 sztuk | |
mąka | 1.5 szklanek | |
mąka ziemniaczana | 0.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
kolorowe porzeczki | 500 gramów | |
cukier puder do oprószenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Porzeczki umyj, osusz na papierowym ręczniku i pozbaw gałązek. |
Krok 2 |
Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. |
Krok 3 |
Następnie dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. |
Krok 4 |
Na koniec dodaj 1/3 porzeczek i delikatnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Formę do muffinek wyłóż papilotkami i włóż do nich ciasto. |
Krok 6 |
Pozostałe porzeczki ułóż na wierzchu babeczek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temp.180 st.C. |
Autor: MojeCiasto.pl |