babeczki ze śnieżką i owocami
  • 15 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 2 szklanki
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • żółtko - 2 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier - 0.5 szklanek
  • dodatki
  • mleko - 0.75 szklanek
  • śmietana Śnieżka - 1 opakowanie
  • owoce sezonowe - 20 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Z Kasi, mąki, cukru, żółtek, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagnieść ciasto.
  2. Rozwałkować i wyłożyć do foremek na babeczki (wysmarowanych Kasią).
  3. Układać na blasze i piec około 15 minut w 180 st.C.
  4. Przygotować dodatki. Śnieżkę ubić z mlekiem. Nakładać na upieczone i wystudzone babeczki.
  5. Dekorować owocami.