BABKA BANANOWA
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 19 dekagramów
  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • sól - 0.25 łyżeczek
  • banan - 3 sztuki
  • mleko - 0.75 szklanek
  • likier - 0.25 szklanek
  • cukier - 2 szklanki
  • jajka - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
  2. W drugiej misce połącz banany, mleko i likier.
  3. Zmiksuj Kasię, aż stanie się puszysta, partiami dodawaj cukier.
  4. Stale miksując, wbijaj po jednym jajku.
  5. Dodaj do ciasta mieszankę bananów, następnie wmieszaj suche składniki.
  6. Foremkę na babkę wysmaruj Kasią i obsyp odrobiną mąki.
  7. Wlej ciasto.
  8. Piecz w temp. 180°C przez ok. 1- 1,5 godziny, aż patyczek wbity w ciasto wyciągnięty będzie suchy.