Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę i mąkę ziemniaczaną połączyć z budyniem i proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Oddzielić żółtka od białek. |
Krok 3 |
Kasię zmiksować z cukrem i żółtkami na puszystą masę. |
Krok 4 |
Dodać olej i ocet i zmiksować. Następnie dodawać mąkę. Ubić pianę z białek. |
Krok 5 |
Delikatnie połączyć masę z pianą z białek. |
Krok 6 |
Podłużną keksówkę (lub dużą formę na babę) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę. |
Krok 7 |
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 stopni około 50-60 min. |
Krok 8 |
Po upieczeniu babkę ostudzić i polać ulubioną polewą czekoladową. |
Krok 9 |
Uwaga! Babka rośnie zaskakująco pięknie i bardzo równiutko. |