| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę i mąkę ziemniaczaną połączyć z budyniem i proszkiem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Oddzielić żółtka od białek. |
| Krok 3 |
| Kasię zmiksować z cukrem i żółtkami na puszystą masę. |
| Krok 4 |
| Dodać olej i ocet i zmiksować. Następnie dodawać mąkę. Ubić pianę z białek. |
| Krok 5 |
| Delikatnie połączyć masę z pianą z białek. |
| Krok 6 |
| Podłużną keksówkę (lub dużą formę na babę) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę. |
| Krok 7 |
| Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 stopni około 50-60 min. |
| Krok 8 |
| Po upieczeniu babkę ostudzić i polać ulubioną polewą czekoladową. |
| Krok 9 |
| Uwaga! Babka rośnie zaskakująco pięknie i bardzo równiutko. |