Babka cytrynowa, piaskowa

11


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mąka ziemniaczana7 łyżek
cukier0.75 szklanek
mąka1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
sok z cytryny1 sztuka
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie ucierać dalej z żółtkami dodając je stopniowo.
Krok 2
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z przesianą mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.
Krok 3
Wsypać do utartej masy i dokładnie wymieszać.
Krok 4
Wlać sok z cytryny i ponownie dokładnie wymieszać.
Krok 5
Ubić sztywną pianę z białek i połączyć ją delikatnie z ciastem. Ciasto przelać do formy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Krok 6
Piec w temp. 160 około 40-50 minut. Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl