Babka cytrynowa z kisielu
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 160-180 °C

Składniki:

  • kisiel cytrynowy - 5 opakowań
  • jajko - 5 sztuk
  • mąka - 3 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier - 1 szklanka
  • cytryna - 1 sztuka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszać kisiel, mąkę i proszek.
  2. Utrzeć Kasię i dodawać po trochu cukru.
  3. Następnie dodawać żółtka i po łyżce mieszanki (kisielu, mąki i proszku).
  4. Gdy wszystkie składniki dobrze się zmiksują, dodać sok z cytryny.
  5. Na koniec ubijamy na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy z ciastem.
  6. Pieczemy w 160-180 stopniach (zależy od piekarnika) przez ok 40-50 min.