|
Składniki | ||
mąka | 2 szklanki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
cukier | 1 szklanka | |
jajko | 4 sztuki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
sól | 1 szczypta | |
kakao | 1.5 łyżek | |
sok z jednej cytryny |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, cukier i żółtka utrzeć na białą masę. |
Krok 2 |
Dodać cukier waniliowy, sok z cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
Krok 3 |
W osobnym naczyniu ubić białka na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z ciastem. |
Krok 4 |
Połowę ciasta przełożyć do wysmarowanej formy, a do reszty dodać kakao i wymieszać. |
Krok 5 |
Piec ok. godziny w 180 stopniach. |
Krok 6 |
Zawsze dla pewności sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest upieczone. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |