Babka czarno-biała

10


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mąka2 szklanki
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
cukier1 szklanka
jajko4 sztuki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
cukier waniliowy1 opakowanie
sól1 szczypta
kakao1.5 łyżek
sok z jednej cytryny
Przygotowanie
Krok 1
Kasię, cukier i żółtka utrzeć na białą masę.
Krok 2
Dodać cukier waniliowy, sok z cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
W osobnym naczyniu ubić białka na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z ciastem.
Krok 4
Połowę ciasta przełożyć do wysmarowanej formy, a do reszty dodać kakao i wymieszać.
Krok 5
Piec ok. godziny w 180 stopniach.
Krok 6
Zawsze dla pewności sprawdzam patyczkiem czy ciasto jest upieczone.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl