Babka czekoladowa

22


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
mąka350 gramów
cukier220 gramów
jajko5 sztuk
olej3 łyżki
kakao3 łyżki
woda80 mililitrów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Kasia do formy2 łyżki
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść Kasię, wsyp cukier i kakao, dodaj olej i wodę.
Krok 2
Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż powstanie gładka masa.
Krok 3
Wystudź.
Krok 4
Do przestudzonej masy dodaj żółtka, wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Krok 5
Dokładnie wymieszaj mikserem.
Krok 6
Białka ubij na pianę i delikatnie dodaj do ciasta.
Krok 7
Formę do babek z kominkiem wysmaruj Kasią i obsyp mąką, a następnie wypełnij ciastem.
Krok 8
Piecz około 50 minut w 180 stopniach C.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl