Babka czekoladowa z malinami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 190 °C

Składniki:

  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier - 150 gramów
  • jajko - 3 sztuki
  • jogurt naturalny - 0.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kakao - 2 łyżki
  • maliny - 2 szklanki

Sposób przygotowania:

  1. Kasię stopić i ostudzić.
  2. Jaja utrzeć z cukrem, dodać Kasię, jogurt.
  3. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy i wymieszać ciasto.
  4. Wsypać maliny, delikatnie wymieszać.
  5. Formę na babkę 20cm posmarować Kasią, posypać bułką tartą, wylać ciasto.
  6. Piec ok. 35 minut w temp. 190 st. C.