Babka czekoladowa z malinami

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
mąka pszenna1 szklanka
mąka ziemniaczana0.5 szklanek
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
cukier150 gramów
jajko3 sztuki
jogurt naturalny0.5 szklanek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
kakao2 łyżki
maliny2 szklanki
Przygotowanie
Krok 1
Kasię stopić i ostudzić.
Krok 2
Jaja utrzeć z cukrem, dodać Kasię, jogurt.
Krok 3
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy i wymieszać ciasto.
Krok 4
Wsypać maliny, delikatnie wymieszać.
Krok 5
Formę na babkę 20cm posmarować Kasią, posypać bułką tartą, wylać ciasto.
Krok 6
Piec ok. 35 minut w temp. 190 st. C.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl