babka do koszyczka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk
  • mąka pszenna - 200 gramów
  • mąka ziemniaczana - 50 gramów
  • cukier - 200 gramów
  • jajko - 4 sztuki
  • mleko - 4 łyżki
  • proszek do pieczenia - 0.5 opakowań
  • olejek migdałowy - 1 opakowanie
  • kakao - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć.
  2. Dodawać jajka, cukier, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
  3. Wszystko dokładnie utrzeć.
  4. Pod koniec dodać aromat.
  5. Połowę ciasta włożyć do przygotowanej formy.
  6. Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto.
  7. Piec ok. 30-40 minut w temp. 170 st. C.
  8. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.