Przygotowanie |
Krok 1 |
Drożdże rozetrzyj z cukrem, wymieszaj z ciepłym mlekiem. |
Krok 2 |
Odstaw na 20 minut. |
Krok 3 |
Wyrośnięty rozczyn połącz z przesianą mąką, cukrem waniliowym, jajkami i stopiona Kasią. |
Krok 4 |
Wyrób ciasto. |
Krok 5 |
Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. |
Krok 6 |
Owoce posiekaj, wymieszaj z jajkiem. |
Krok 7 |
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, przenieś je na stolnicę, cienko rozwałkuj. |
Krok 8 |
Na placku rozsmaruj masę owocową, zwiń. |
Krok 9 |
Roladę przenieś do natłuszczonej Kasią i wysypanej bułką tartą formy z kominkiem. |
Krok 10 |
Piecz 45 minut w temperaturze 200 stopni. |
Krok 11 |
Gotową babkę polukruj i udekoruj owocami. |