|
Składniki | ||
mąka pszenna | 2 szklanki | |
jajko | 4 sztuki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.75 opakowań | |
cukier | 1.25 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
aromat rumowy | 0.5 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, żółtka, cukier-utrzeć na puch tak, aby cukier się rozpuścił. |
Krok 2 |
Mąkę wymieszać z proszkiem i pomału dosypywać do masy maślanej ciągle ucierając. |
Krok 3 |
Dodać krople aromatu i utrzeć. |
Krok 4 |
Białka ubić osobno na sztywno ze szczyptą soli i za pomocą łyżki drewnianej pomału wymieszać z ciastem. |
Krok 5 |
Ciasto przełożyć do formy, wstawić do piekarnika na najniższy poziom na siatce i piec 50-60 min. w temp. 170 st. C. |
Krok 6 |
Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |