| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami. |
| Krok 2 |
| Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę, następnie dodać cukier i żółtka. Ubijać jeszcze przez chwilę. |
| Krok 3 |
| Następnie naprzemiennie dodawać mąkę, jogurt i olej. Wymieszać wszystko bardzo dokładnie. |
| Krok 4 |
| Piec w wyłożonej papierem długiej keksówce. |
| Krok 5 |
| Budyń może być o dowolnym ulubionym smaku. Po upieczeniu babkę można dowolnie udekorować (lukier byłby najlepszy, by złamać słodkość babki). |
| Krok 6 |
| LUKIER: 20 dag cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka gorącej wody. |
| Krok 7 |
| Wszystkie składniki wymieszać tak, aby powstała gęsta zawiesina. |
| Krok 8 |
| Rozprowadzić na zimnym cieście. Na ciepłym cieście może się rozpłynąć. |