babka jogurtowo-bananowa

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
budyń bananowy2 opakowania
jajka4 sztuki
cukier0.75 szklanek
mąka330 gramów
jogurt naturalny300 mililitrów
olej200 mililitrów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.
Krok 2
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę, następnie dodać cukier i żółtka. Ubijać jeszcze przez chwilę.
Krok 3
Następnie naprzemiennie dodawać mąkę, jogurt i olej. Wymieszać wszystko bardzo dokładnie.
Krok 4
Piec w wyłożonej papierem długiej keksówce.
Krok 5
Budyń może być o dowolnym ulubionym smaku. Po upieczeniu babkę można dowolnie udekorować (lukier byłby najlepszy, by złamać słodkość babki).
Krok 6
LUKIER: 20 dag cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka gorącej wody.
Krok 7
Wszystkie składniki wymieszać tak, aby powstała gęsta zawiesina.
Krok 8
Rozprowadzić na zimnym cieście. Na ciepłym cieście może się rozpłynąć.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl