Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami. |
Krok 2 |
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę, następnie dodać cukier i żółtka. Ubijać jeszcze przez chwilę. |
Krok 3 |
Następnie naprzemiennie dodawać mąkę, jogurt i olej. Wymieszać wszystko bardzo dokładnie. |
Krok 4 |
Piec w wyłożonej papierem długiej keksówce. |
Krok 5 |
Budyń może być o dowolnym ulubionym smaku. Po upieczeniu babkę można dowolnie udekorować (lukier byłby najlepszy, by złamać słodkość babki). |
Krok 6 |
LUKIER: 20 dag cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka gorącej wody. |
Krok 7 |
Wszystkie składniki wymieszać tak, aby powstała gęsta zawiesina. |
Krok 8 |
Rozprowadzić na zimnym cieście. Na ciepłym cieście może się rozpłynąć. |