Babka kawowa

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
cukier2 szklanki
mąka40 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia25 dekagramów
jajko4 sztuki
posiekane migdały13 dekagramów
cukier waniliowy1 opakowanie
kawa rozpuszczalna4 łyżeczki
kakao3 łyżki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
skórka z cytryny1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Zagotować szklankę wody, rozpuścić kawę.
Krok 2
Utrzeć miękką Kasię z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka.
Krok 3
Dodać ostudzoną kawę i migdały.
Krok 4
Zmieszać mąkę, proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny.
Krok 5
Wymieszać.
Krok 6
Formę wysmarować Kasią, wlać ciasto ok. 2 litry.
Krok 7
Piec w 175 st. C 1 - 1 1/2 godz.
Krok 8
Przyozdobić w dowolny sposób np. bitą śmietaną.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl