| |||||||||
| Składniki | ||
| cukier | 2 szklanki | |
| mąka | 40 dekagramów | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
| jajko | 4 sztuki | |
| posiekane migdały | 13 dekagramów | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| kawa rozpuszczalna | 4 łyżeczki | |
| kakao | 3 łyżki | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| skórka z cytryny | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotować szklankę wody, rozpuścić kawę. |
| Krok 2 |
| Utrzeć miękką Kasię z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka. |
| Krok 3 |
| Dodać ostudzoną kawę i migdały. |
| Krok 4 |
| Zmieszać mąkę, proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny. |
| Krok 5 |
| Wymieszać. |
| Krok 6 |
| Formę wysmarować Kasią, wlać ciasto ok. 2 litry. |
| Krok 7 |
| Piec w 175 st. C 1 - 1 1/2 godz. |
| Krok 8 |
| Przyozdobić w dowolny sposób np. bitą śmietaną. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |