|
Składniki | ||
cukier | 2 szklanki | |
mąka | 40 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 25 dekagramów | |
jajko | 4 sztuki | |
posiekane migdały | 13 dekagramów | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
kawa rozpuszczalna | 4 łyżeczki | |
kakao | 3 łyżki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
skórka z cytryny | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotować szklankę wody, rozpuścić kawę. |
Krok 2 |
Utrzeć miękką Kasię z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka. |
Krok 3 |
Dodać ostudzoną kawę i migdały. |
Krok 4 |
Zmieszać mąkę, proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny. |
Krok 5 |
Wymieszać. |
Krok 6 |
Formę wysmarować Kasią, wlać ciasto ok. 2 litry. |
Krok 7 |
Piec w 175 st. C 1 - 1 1/2 godz. |
Krok 8 |
Przyozdobić w dowolny sposób np. bitą śmietaną. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |