Babka kokosowa
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 150-180 °C

Składniki:

  • jajka - 5 sztuk
  • mąka - 20 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • cukier - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe - 10 dekagramów
  • bakalie - 10 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać stopniowo mąkę z proszkiem i resztę składników.
  2. Na koniec ubitą pianę z białek.
  3. Wymieszać i wylać na przygotowaną wcześniej formę wysypaną bułką tartą.
  4. Po upieczeniu jeszcze ciepłą wyjąć z formy.