Babka kokosowa
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • mąka pszenna - 300 gramów
  • cukier - 10 dekagramów
  • jajko - 4 sztuki
  • wiórki kokosowe - 10 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier wanliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć dokładnie z cukrem.
  2. Dodać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
  3. Dodawać na przemian po jednym jajku, mąkę z proszkiem oraz wiórki cały czas mieszając.
  4. Wyłożyć masę do foremki posmarowanej Kasią i posypanej mąką.
  5. Piec godzinę w temp. 180 stopni.