Babka kokosowa

2


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
mąka pszenna300 gramów
cukier10 dekagramów
jajko4 sztuki
wiórki kokosowe10 dekagramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier wanliowy 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć dokładnie z cukrem.
Krok 2
Dodać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.
Krok 3
Dodawać na przemian po jednym jajku, mąkę z proszkiem oraz wiórki cały czas mieszając.
Krok 4
Wyłożyć masę do foremki posmarowanej Kasią i posypanej mąką.
Krok 5
Piec godzinę w temp. 180 stopni.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl