Babka marmurkowa
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 140 °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • mąka pszenna - 12 dekagramów
  • mąka ziemniaczana - 12 dekagramów
  • cukier - 25 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kakao - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mąki wymieszane z proszkiem, jajka, cukier, rozpuszczoną i wystudzoną Kasię wymieszać mikserem.
  2. Trzy czwarte ciasta wylać do formy podłużnej (z wysmarowanym Kasią i posypanym bułką tartą dnem).
  3. Do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać.
  4. Zrobić "łaty" na jasnym cieście.
  5. Piec 50 minut w 140*C w piekarniku z termoobiegiem.