Babka marmurkowa

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
mąka pszenna12 dekagramów
mąka ziemniaczana12 dekagramów
cukier25 dekagramów
Kostka do pieczenia Kasia20 dekagramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
kakao1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mąki wymieszane z proszkiem, jajka, cukier, rozpuszczoną i wystudzoną Kasię wymieszać mikserem.
Krok 2
Trzy czwarte ciasta wylać do formy podłużnej (z wysmarowanym Kasią i posypanym bułką tartą dnem).
Krok 3
Do pozostałego ciasta dodać kakao i wymieszać.
Krok 4
Zrobić "łaty" na jasnym cieście.
Krok 5
Piec 50 minut w 140*C w piekarniku z termoobiegiem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl