Babka MOCCA
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 175  °C

Składniki:

  • cukier - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • aromat waniliowy - 1 unit
  • mąka - 500 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie
  • mocna kawa - 3 łyżki
  • śmietana kremówka - 200 mililitrów
  • kakao - 1 łyżka
  • jajko - 6 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Wykonanie: Kasię utrzeć z cukrem i cukem waniliowym .Dodać aromat i jaja.
  2. Dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia Forma o poj.2 l.wysmarować i wysypać bułka tartą,wlać 2/3 ciasta a do reszty wlać kawę -wymieszać i wlać do formy.
  3. Piec w tem. 175 stop. przez ok 60-70 min.
  4. Po upieczeniu polać polewą.