|
Składniki | ||
cukier | 1 szklanka | |
cukier waniliowy | 2 opakowania | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
aromat waniliowy | 1 unit | |
mąka | 500 gramów | |
proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
mocna kawa | 3 łyżki | |
śmietana kremówka | 200 mililitrów | |
kakao | 1 łyżka | |
jajko | 6 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wykonanie: Kasię utrzeć z cukrem i cukem waniliowym .Dodać aromat i jaja. |
Krok 2 |
Dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia Forma o poj.2 l.wysmarować i wysypać bułka tartą,wlać 2/3 ciasta a do reszty wlać kawę -wymieszać i wlać do formy. |
Krok 3 |
Piec w tem. 175 stop. przez ok 60-70 min. |
Krok 4 |
Po upieczeniu polać polewą. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |