Babka MOCCA

0


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
cukier1 szklanka
cukier waniliowy2 opakowania
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
aromat waniliowy1 unit
mąka500 gramów
proszek do pieczenia1 opakowanie
mocna kawa3 łyżki
śmietana kremówka200 mililitrów
kakao1 łyżka
jajko6 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Wykonanie: Kasię utrzeć z cukrem i cukem waniliowym .Dodać aromat i jaja.
Krok 2
Dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia Forma o poj.2 l.wysmarować i wysypać bułka tartą,wlać 2/3 ciasta a do reszty wlać kawę -wymieszać i wlać do formy.
Krok 3
Piec w tem. 175 stop. przez ok 60-70 min.
Krok 4
Po upieczeniu polać polewą.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl