| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć z cukrem i potartą skórką z cytryny. Dodawać pojedynczo całe jaja i dalej ucierać, aż do momentu uzyskania jednolitej masy (masa może mieć konsystencję lekko zważonej, ale proszę się tym nie przejmować, gdyż po dodaniu mąki stanie się jednolita). |
| Krok 2 |
| Następnie dodawać stopniowo przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki (tortową i ziemniaczaną). Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania jednolitej masy. |
| Krok 3 |
| Następnie dodać olejek, rodzynki i sok z cytryny. Wymieszać. |
| Krok 4 |
| Masę podzielić na 2 części. Do 1/4 części masy dodać kakao. |
| Krok 5 |
| Gotowe masy przełożyć do wysmarowanej Kasią formy w następującej kolejności: masa jasna, masa ciemna, masa jasna. |
| Krok 6 |
| Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. |