Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem i potartą skórką z cytryny. Dodawać pojedynczo całe jaja i dalej ucierać, aż do momentu uzyskania jednolitej masy (masa może mieć konsystencję lekko zważonej, ale proszę się tym nie przejmować, gdyż po dodaniu mąki stanie się jednolita). |
Krok 2 |
Następnie dodawać stopniowo przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki (tortową i ziemniaczaną). Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania jednolitej masy. |
Krok 3 |
Następnie dodać olejek, rodzynki i sok z cytryny. Wymieszać. |
Krok 4 |
Masę podzielić na 2 części. Do 1/4 części masy dodać kakao. |
Krok 5 |
Gotowe masy przełożyć do wysmarowanej Kasią formy w następującej kolejności: masa jasna, masa ciemna, masa jasna. |
Krok 6 |
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. |