|
Składniki | ||
mąka | 10 dekagramów | |
mąka ziemniaczana | 10 dekagramów | |
cukier puder | 12 dekagramów | |
Kostka do pieczenia Kasia | 12 dekagramów | |
mleko | 50 mililitrów | |
jajko | 3 sztuki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
olejek cytrynowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. |
Krok 2 |
Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. |
Krok 3 |
Kasię utrzeć z cukrem, dodając kolejno żółtka, połączyć z mlekiem, olejkiem i ubitą pianą z białek przesypując mąką. |
Krok 4 |
Potem przełożyć do wysmarowanej Kasią i posypanej bułka tartą formy, piec ok. 40 minut w średnio gorącym piekarniku, zwiększając temperaturę piekarnika pod koniec pieczenia. |
Krok 5 |
Babkę wystudzić, wyjąć z formy, polać polewą. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |