Babka piaskowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

743

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1

5 sztuk

12 łyżek

1.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżeczki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić na gazie i ostudzić, mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia, całe jaja i cukier ubić mikserem na puszystą masę, jajka z cukrem należy ubijać bardzo długo tak, aby powstała gęsta i puszysta masa.

Krok 2

Jaja muszą zwiększyć swoją objętość ponad pięciokrotnie.

Krok 3

Dopiero wtedy należy dodawać stopniowo pozostałe składniki i bardzo delikatnie mieszać.

Krok 4

Teraz należy odstawić mikser-nie będzie już potrzebny.

Krok 5

Do masy dosypujemy po 1 łyżce mąki (stopniowo), delikatnie mieszając ciasto warzechą (drewniana łyżka), na koniec stopniowo wlewamy ostudzoną Kasię, mieszamy, aby składniki się połączyły, ciasto wkładamy do piekarnika na 170 stopni .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka biszkoptowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej