Babka piaskowa-czekoladowa

5


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia175 gramów
cukier200 gramów
cukier waniliowy1 łyżka
rum2 łyżki
jajko5 sztuk
mąka200 gramów
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mąka ziemniaczana50 gramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
sproszkowana czekolada100 gramów
polewa czekoladowa2 opakowania
kolorowe pisaki do dekoracji1 opakowanie
kolorowa posypka1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzyj na pianę. Ucierając, dodaj cukier, cukier waniliowy, rum i jajka, jedno po drugim.
Krok 2
Mąki wymieszaj z tartymi migdałami, proszkiem do pieczenia i sproszkowaną czekoladą.
Krok 3
Dodawaj po łyżce do ucieranej masy.
Krok 4
Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i osypanej mąką formy w kształcie dwóch serc i piecz około 50 minut w 180 st. C.
Krok 5
Upieczone ciasto wyjmij z blaszki i odwróć do góry dnem.
Krok 6
Gdy ostygnie, polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową i udekoruj cukrowymi pisakami i posypką.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl