Babka puchowa

3


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajko6 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia25 dekagramów
cukier2 szklanki
mąka ziemniaczana2 szklanki
mąka pszenna6 łyżek
olej6 łyżek
proszek do pieczenia2 łyżeczki
ocet1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Miękką Kasię utrzeć z cukrem na puszysty krem, po czym wbijać kolejno jajka.
Krok 2
Do utartej masy wsypywać porcjami mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia i dalej ucierać, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Wlać olej i na końcu ocet.
Krok 3
Dokładnie wymieszać i wylać ciasto do formy (najlepiej do takiej wysokiej z kominkiem).
Krok 4
Piec 40 min. w 180 stopniach.
Krok 5
Ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Krok 6
Babka zawsze się udaje i jest puszysta.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl