Babka serowa
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier - 25 dekagramów
  • jajko - 5 sztuk
  • aromat pomarańczowy - 1 opakowanie
  • ser biały - 25 dekagramów
  • mąka - 25 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem.
  2. Następnie dodawać kolejno 5 jajek.
  3. Gdy masa jest już jednolita, dodajemy serek, potem mąkę, proszek do pieczenia i aromat.
  4. Pieczemy w dowolnej formie na babkę, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą (ważne).
  5. Temp. pieczenia około 170 st.!
  6. Po upieczeniu polewamy lukrem i dowolnie dekorujemy! Smacznego!