Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię roztopić i schłodzić. |
Krok 2 |
Cytrynę umyć, opłukać i otrzeć z niej skórkę, z połowy owocu wycisnąć sok . |
Krok 3 |
Jajka zmiksować z cukrem na białą puszystą masę. |
Krok 4 |
Oba rodzaje mąki połączyć z proszkiem do pieczenia oraz skórką cytrynową i stale mieszając, stopniowo dodawać do jajek . |
Krok 5 |
Nadal mieszając, powoli wlewać schłodzoną Kasię, następnie sok z cytryny i na końcu spirytus. |
Krok 6 |
Formę z kominkiem wysmarować Kasią . |
Krok 7 |
Ciasto przelać do formy i wstawić do nagrzanego do temperatury 150 C. |
Krok 8 |
Piec podgrzewając od spodu około 30 minut, a potem zwiększyć temperaturę do 180 C i dopiec ciasto . |