| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię roztopić i schłodzić. |
| Krok 2 |
| Cytrynę umyć, opłukać i otrzeć z niej skórkę, z połowy owocu wycisnąć sok . |
| Krok 3 |
| Jajka zmiksować z cukrem na białą puszystą masę. |
| Krok 4 |
| Oba rodzaje mąki połączyć z proszkiem do pieczenia oraz skórką cytrynową i stale mieszając, stopniowo dodawać do jajek . |
| Krok 5 |
| Nadal mieszając, powoli wlewać schłodzoną Kasię, następnie sok z cytryny i na końcu spirytus. |
| Krok 6 |
| Formę z kominkiem wysmarować Kasią . |
| Krok 7 |
| Ciasto przelać do formy i wstawić do nagrzanego do temperatury 150 C. |
| Krok 8 |
| Piec podgrzewając od spodu około 30 minut, a potem zwiększyć temperaturę do 180 C i dopiec ciasto . |