Babka Wielkanocna
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • cukier - 220 gramów
  • jajko - 5 sztuk
  • mąka - 170 gramów
  • mąka ziemniaczana - 80 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Miękką Kasię utrzyj mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
  2. Stopniowo wbijaj jajka, ciągle mieszając.
  3. Do ubitej masy dodaj przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, a następnie wymieszaj.
  4. Formę do babek z kominkiem wysmaruj Kasią i obsyp mąką, a następnie wypełnij ciastem.
  5. Piecz około godziny w 180 st. C.