Babka z galaretek

5


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
galaretka5 opakowań
mleko skondensowane 1 puszka
Przygotowanie
Krok 1
Każdą galaretkę dzielimy na połowę.
Krok 2
Przygotowujemy 10 oddzielnych naczyń, do których wsypujemy podzielone galaretki.
Krok 3
Pierwszą część galaretki zalewamy 250ml wody, a drugą 200 ml.
Krok 4
Mleko do drugiej części wlewamy dopiero, kiedy galaretka ostygnie (inaczej się zważy).
Krok 5
Dodajemy około 50 ml mleka.
Krok 6
Do formy na babkę wlewamy pierwszą część danego koloru, a kiedy zastygnie zalewamy tym samym kolorem (z dodatkiem mleka).
Krok 7
Proces kontynuujemy do wyczerpania galaretek.
Krok 8
Kiedy całość dobrze zastygnie, na kilka sekund wsadzamy formę do naczynia z gorącą wodą, po czym wykładamy babkę na talerz.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl