Przygotowanie |
Krok 1 |
Każdą galaretkę dzielimy na połowę. |
Krok 2 |
Przygotowujemy 10 oddzielnych naczyń, do których wsypujemy podzielone galaretki. |
Krok 3 |
Pierwszą część galaretki zalewamy 250ml wody, a drugą 200 ml. |
Krok 4 |
Mleko do drugiej części wlewamy dopiero, kiedy galaretka ostygnie (inaczej się zważy). |
Krok 5 |
Dodajemy około 50 ml mleka. |
Krok 6 |
Do formy na babkę wlewamy pierwszą część danego koloru, a kiedy zastygnie zalewamy tym samym kolorem (z dodatkiem mleka). |
Krok 7 |
Proces kontynuujemy do wyczerpania galaretek. |
Krok 8 |
Kiedy całość dobrze zastygnie, na kilka sekund wsadzamy formę do naczynia z gorącą wodą, po czym wykładamy babkę na talerz. |