| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Każdą galaretkę dzielimy na połowę. |
| Krok 2 |
| Przygotowujemy 10 oddzielnych naczyń, do których wsypujemy podzielone galaretki. |
| Krok 3 |
| Pierwszą część galaretki zalewamy 250ml wody, a drugą 200 ml. |
| Krok 4 |
| Mleko do drugiej części wlewamy dopiero, kiedy galaretka ostygnie (inaczej się zważy). |
| Krok 5 |
| Dodajemy około 50 ml mleka. |
| Krok 6 |
| Do formy na babkę wlewamy pierwszą część danego koloru, a kiedy zastygnie zalewamy tym samym kolorem (z dodatkiem mleka). |
| Krok 7 |
| Proces kontynuujemy do wyczerpania galaretek. |
| Krok 8 |
| Kiedy całość dobrze zastygnie, na kilka sekund wsadzamy formę do naczynia z gorącą wodą, po czym wykładamy babkę na talerz. |