Babka z marcepanem

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • krem nugatowy - 20 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 25 dekagramów
  • jajko - 5 sztuk
  • orzechy - 20 dekagramów
  • marcepan - 20 dekagramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • zapach migdałowy - 1 opakowanie
  • mąka - 50 dekagramów
  • śmietanka kremówka - 12 dekagramów
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Nugat włóż do zamrażalnika na 15 minut. Na patelni upraż orzechy. Marcepan i nugat pokrój w kostkę.
  2. Kasię utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawaj jajka i mąkę.
  3. Następnie dodaj śmietankę, zapach i proszek do pieczenia. Do powstałego ciasta włóż orzechy, nugat i marcepan.
  4. Ciasto rozsmaruj w natłuszczonej i wysypanej mąką formie. Piecz 1 godzinę w temperaturze 175 stopni. Na koniec posyp babkę cukrem pudrem.