Babka z serem

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier - 1.75 szklanek
  • woda - 7 łyżek
  • kakao - 2 łyżki
  • biały ser - 0.5 kilogramów
  • mąka - 1 szklanka
  • jajko - 3 sztuki
  • kasza manna - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. 1/2 kostki Kasi, 3/4 szklanki cukru, 7 łyżek wody i 2 łyżki kakao zagotować i ostudzić.
  2. Następnie dodać 1 szklankę mąki, 2 jajka i 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zmiksować.
  3. W osobnym naczyniu: 1/2 kg sera, 1 szklankę cukru, 1 jajko, 2 łyżki kaszy manny i trochę proszku do pieczenia wyrobić na masę.
  4. Ciemne ciasto wlać do formy (najlepiej okrągłej), na górę nakładać łyżeczką ciasto serowe.
  5. Piec w 200 stopniach ok. 1 godz.