BABKA Z TWAROGIEM

7


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
cukier drobny260 gramów
twaróg dwukrotnie zmielony 250 gramów
jajka3 sztuki
mąka pszenna300 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
ekstraktu z wanilii1 łyżeczka
cukier puder do dekoracji 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Miękką Kasię rozetrzeć z cukrem, dodać twaróg, ekstrakt z wanilii, miksować do momentu uzyskania puszystej masy.
Krok 2
Wbijać kolejno po jednym jajku, za każdym razem chwilkę miksować.
Krok 3
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wsypać do ciasta w trzech porcjach, mieszać łopatką.
Krok 4
Formę wysmarować Kasią, oprószyć mąką, przełożyć ciasto.
Krok 5
Piekarnik nagrzać do 170°C, wstawić ciasto na 40 minut.
Krok 6
Ostudzone możemy oprószyć cukrem pudrem.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl