|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
cukier drobny | 260 gramów | |
twaróg dwukrotnie zmielony | 250 gramów | |
jajka | 3 sztuki | |
mąka pszenna | 300 gramów | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
ekstraktu z wanilii | 1 łyżeczka | |
cukier puder do dekoracji | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Miękką Kasię rozetrzeć z cukrem, dodać twaróg, ekstrakt z wanilii, miksować do momentu uzyskania puszystej masy. |
Krok 2 |
Wbijać kolejno po jednym jajku, za każdym razem chwilkę miksować. |
Krok 3 |
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wsypać do ciasta w trzech porcjach, mieszać łopatką. |
Krok 4 |
Formę wysmarować Kasią, oprószyć mąką, przełożyć ciasto. |
Krok 5 |
Piekarnik nagrzać do 170°C, wstawić ciasto na 40 minut. |
Krok 6 |
Ostudzone możemy oprószyć cukrem pudrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |