| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
| cukier drobny | 260 gramów | |
| twaróg dwukrotnie zmielony | 250 gramów | |
| jajka | 3 sztuki | |
| mąka pszenna | 300 gramów | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| ekstraktu z wanilii | 1 łyżeczka | |
| cukier puder do dekoracji | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Miękką Kasię rozetrzeć z cukrem, dodać twaróg, ekstrakt z wanilii, miksować do momentu uzyskania puszystej masy. |
| Krok 2 |
| Wbijać kolejno po jednym jajku, za każdym razem chwilkę miksować. |
| Krok 3 |
| Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wsypać do ciasta w trzech porcjach, mieszać łopatką. |
| Krok 4 |
| Formę wysmarować Kasią, oprószyć mąką, przełożyć ciasto. |
| Krok 5 |
| Piekarnik nagrzać do 170°C, wstawić ciasto na 40 minut. |
| Krok 6 |
| Ostudzone możemy oprószyć cukrem pudrem. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |