| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 1 kilogram | |
| jajka | 2 sztuki | |
| tarta bułka | 0.5 szklanek | |
| cebula | 1 szczypta | |
| surowy, chudy boczek | 10 plastrów | |
| majeranek | 1 łyżeczka | |
| słodka papryka | 3 łyżeczki | |
| sól | 1 łyżeczka | |
| pieprz | 3 łyżeczki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju na złoty kolor. Boczek drobno kroimy i podsmażamy aż wytopi się z niego tłuszcz. Łączymy z utartymi ziemniakami,dodajemy rozmieszane jajko i przyprawy. Wsypujemy tartą bułkę. Łączymy i wylewamy na natłuszczona blachę. Pieczemy w temp.200 stopni az wierzch będzie rumiany. |
| Autor: sylkach |