|
Składniki | ||
ziemniaki | 1 kilogram | |
jajka | 2 sztuki | |
tarta bułka | 0.5 szklanek | |
cebula | 1 szczypta | |
surowy, chudy boczek | 10 plastrów | |
majeranek | 1 łyżeczka | |
słodka papryka | 3 łyżeczki | |
sól | 1 łyżeczka | |
pieprz | 3 łyżeczki | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju na złoty kolor. Boczek drobno kroimy i podsmażamy aż wytopi się z niego tłuszcz. Łączymy z utartymi ziemniakami,dodajemy rozmieszane jajko i przyprawy. Wsypujemy tartą bułkę. Łączymy i wylewamy na natłuszczona blachę. Pieczemy w temp.200 stopni az wierzch będzie rumiany. |
Autor: sylkach |