Babka ziemniaczana z mięsem

19


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki4 sztuki
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr2 opakowania
woda500 mililitrów
jaja3 sztuki
boczek200 gramów
łopatka wieprzowa200 gramów
cebula2 sztuki
ząbki czosnku4 sztuki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
olej3 łyżki
masło0.25 opakowań
bułka tarta4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkami tak, aby powstało ciasto.
Krok 2
Czosnek, cebulę oraz mięso (boczek i łopatkę) pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż wszystko na oleju.
Krok 3
Ziemniaki zetrzyj na tarce na średnich oczkach i natychmiast połącz z ciastem, aby nie ściemniały.
Krok 4
Dodaj do ciasta wcześniej usmażone składniki oraz majeranek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Formę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto ziemniaczane. Na wierzchu posyp bułką tartą i piecz w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl