Babka ziemniaczana z mięsem

19


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki4 sztuki
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr2 opakowania
woda500 mililitrów
jaja3 sztuki
boczek200 gramów
łopatka wieprzowa200 gramów
cebula2 sztuki
ząbki czosnku4 sztuki
majeranek1 łyżka
olej3 łyżki
masło0.25 opakowań
bułka tarta4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkami tak, aby powstało ciasto.
Krok 2
Czosnek, cebulę oraz mięso (boczek i łopatkę) pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż wszystko na oleju.
Krok 3
Ziemniaki zetrzyj na tarce na średnich oczkach i natychmiast połącz z ciastem, aby nie ściemniały.
Krok 4
Dodaj do ciasta na babkę ziemniaczaną z mięsem mielonym wcześniej usmażone składniki oraz majeranek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Formę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto ziemniaczane. Na wierzchu posyp bułką tartą i piecz w temperaturze 180°C przez 35-40 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl