Babka ziemniaczano-pieczarkowa
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 4 sztuki
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 2 opakowania
  • woda - 500 mililitrów
  • jaja - 3 sztuki
  • pieczarki - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

  1. Fix Knorr wymieszaj z wodą i jajkami, aby powstało ciasto.
  2. Czosnek oraz cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.
  3. Ziemniaki oraz pieczarki zetrzyj na tarce na średnich oczkach i połącz z ciastem.
  4. Dodaj do ciasta wcześniej usmażony czosnek oraz cebulę i majeranek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Formę do keksa wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto ziemniaczane. Na wierzchu posyp bułką tartą i piecz w temperaturze 180 °C przez 35-40 minut.