Babka żołądek

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • jajka - 6 sztuk
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • olej - 6 łyżeczek
  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 1.5 szklanek
  • mak - 0.5 szklanek
  • kakao - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem.
  2. Dodać same żółtka i proszek z mąką.
  3. Na koniec dorzucić 6 białek ubitych na pianę.
  4. Ciasto podzielić na trzy części.
  5. Do jednej dodać 1/2 szklanki maku, do drugiej 2 łyżki kakao, a do trzeciej 1 łyżkę mąki.
  6. Do foremki włożyć ciasto żółte, zrobić przez środek rowek i dodać ciasto z makiem, następnie kolejny rowek na środku i dodać ciasto czarne. I tak aż rozłożymy całe ciasto.