Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • bagietka - 2 sztuki
  • suszone pomidory - 100 gramów
  • rukola - 200 gramów
  • mozzarella - 2 sztuki
  • szynka parmeńska - 100 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • pesto - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę podziel na 15 cm kawałki, wydrąż miąższ ze środka bułki. Pesto połącz z majonezem.
  2. Na stole rozwiń mniej więcej 30 cm kawałek folii spożywczej, posmaruj ją z wierzchu olejem. Na folię ułóż po kolei rukolę, szynkę parmeńską, łyżkę przygotowanego majonezu, suszone pomidory i kawałki mozzarelli. Wszystko razem ściśle zawiń w folię.
  3. Jeden koniec folii przełóż przez środek bułki i delikatnie wciągnij farsz w środek bułki. Delikatnie przytrzymując farsz usuń folię z kanapki.