• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Kanapka z kurczakiem i warzywami
Kanapka z kurczakiem i warzywami
Francuskie tosty serowe
Francuskie tosty serowe
Imprezowe mini kanapki klubowe
Imprezowe mini kanapki klubowe
Mini kanapki na imprezę
Mini kanapki na imprezę
Kuchnie świata ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Przystawki
  • Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą
wtorek, 12.02.2019
Przystawka
Zupa
Danie główne
Deser
Kanapka

Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą

Autor: przepisy.pl
Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 6 osób6
36
Oceń przepis jako pierwszy
1215
14
WYDRUKUJ
851 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
1339 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
  • bagietka
    2 szt.
  • suszone pomidory
    100 g
  • rukola
    200 g
  • mozzarella
    2 szt.
  • szynka parmeńska
    100 g
  • Majonez Hellmann's Babuni
    2 łyżki
  • pesto
    2 łyżki
  • olej
    2 łyżki
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą  – krok 1
    Krok 1
    Bagietkę podziel na 15 cm kawałki, wydrąż miąższ ze środka bułki. Pesto połącz z majonezem.
  • Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą  – krok 2
    Krok 2
    Na stole rozwiń mniej więcej 30 cm kawałek folii spożywczej, posmaruj ją z wierzchu olejem. Na folię ułóż po kolei rukolę, szynkę parmeńską, łyżkę przygotowanego majonezu, suszone pomidory i kawałki mozzarelli. Wszystko razem ściśle zawiń w folię.
  • Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą  – krok 3
    Krok 3
    Jeden koniec folii przełóż przez środek bułki i delikatnie wciągnij farsz w środek bułki. Delikatnie przytrzymując farsz usuń folię z kanapki.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    Składniki farszu możesz dobierać dowolnie. Idealnie do takiej kanapki pasują podsmażone pieczarki portobello. Takie bagietki możesz także zgrillować - będą ciepłe i chrupiące.

Tagi
Kuchnia PolskaPRZYSTAWKIKUCHNIA WŁOSKAKANAPKIPIKNIKPRZEKĄSKI NA KARNAWAŁFRISCO
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's BabuniREKLAMAMajonez Hellmann's BabuniZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemMajonez Hellmann's BabuniREKLAMAMajonez Hellmann's BabuniZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (14)
Izabela RakowskaOdpowiedz4.10.2016
Ale napewno zdrowsze...
Elżbieta WronaOdpowiedz4.10.2016
Chyba łatwiejszy jest mój sposób. Bagietkę przecinam ale nie do końca,wybieram środek,smaruję serkiem lub masłem,układam:sałatę,serki topione w plastrach,szynkę konserwową a dla ozdoby kilka paseczków papryki marynowanej.Mocno roluję i zawijam w folię spożywczą i do lodówki . . . kroję na 2 cm kanapeczki
Ela HearnsOdpowiedz3.10.2016
Gaby Hearns
avatar
Angelika K..Odpowiedz8.06.2016
wszystkim bardzo smakowało! jutro powtórka, bo takie "przepyszne" : )
avatar
casia 1001Odpowiedz5.06.2016
Bardzo przyjemna przekąska ☺ polecam
Justyna CzyżewskaOdpowiedz25.04.2016
Muszę wypróbować
Katarzyna CześnikOdpowiedz25.04.2016
Arkadiusz GuzyOdpowiedz21.04.2016
<przytul>
Anna PiątkowskaOdpowiedz21.04.2016
Ok jutro
Arkadiusz GuzyOdpowiedz21.04.2016
Anna Piątkowska ja chcę :)
Arkadiusz GuzyOdpowiedz17.04.2016
Anna Piątkowska
Adam GodziekOdpowiedz16.04.2016
to będzie dobre mniam mniam
Mariusz SkokunOdpowiedz14.04.2016
widowiskowa ;d
Dorota KlatkaOdpowiedz14.04.2016
Mniam chce taką :)
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Wielkanocna pieczeń. Faszerowana gęś.
Wielkanocna pieczeń. Faszerowana gęś.
Jak ugotować szynkę?
Jak ugotować szynkę?
Jak zasadzić rzeżuchę?
Jak zasadzić rzeżuchę?
Wszechstronna cukinia: grillowana, faszerowana, na ciepło i na zimno...
Wszechstronna cukinia: grillowana, faszerowana, na ciepło i na zimno...
avatar

Bagietka faszerowana szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą

Faszerowana bagietka to ciekawa alternatywa dla klasycznych kanapek. Taką bagietkę możesz z powodzeniem podać na przyjęciu lub zabrać jako przekąskę na piknik, czy też na drugie śniadanie do pracy. W wyśmienitym farszu do kanapek znajdą się listki rukoli, suszone pomidory, wykwintna szynka parmeńska oraz kawałki delikatnej mozzarelli. Wszystkie składniki układaj starannie na kawałku posmarowanej oliwą folii spożywczej. Smak nadzienia urozmaici kremowy dressing, przyrządzony z majonezu i czerwonego lub zielonego pesto. Tak przygotowanym farszem nadziewaj kawałki wydrążonej z miękkiego miąższu bagietki, wciągając je do środka przy pomocy folii. Kanapki te idealnie nadają się również do grillowania – opieczona bułka będzie bardziej chrupiąca. Proponowane w tym przepisie dodatki możesz modyfikować, np. zastępując suszone pomidory czarnymi oliwkami lub dodając składnik – dobrze sprawdzą się duszone pieczarki. Zapisz nasz przepis na doskonałe bagietki faszerowane szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

36
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny