Bagietka z dynią, serem feta i orzechami włoskimi

7


Średnie


35 min.


4 os.

Składniki
bagietka paryska1 sztuka
Rama z olejem z orzechów włoskich3 łyżki
dynia250 gramów
oliwa z oliwek2 łyżki
ser feta100 gramów
kilka listków świeżej bazylii
garść orzechów włoskich1 sztuka
pieprz
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój bagietkę paryską na kromki. Włóż do piekarnika lub tostera i opiecz z dwóch stron. Każdą z opieczonych kromek posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.
Krok 2
Obraną i pokrojoną w kostki dynię wymieszaj z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Dopraw pieprzem. Następnie rozgrzej piekarnik do 220 stopni, włóż dynię i piecz do momentu, aż będzie miękka.
Krok 3
Tak przygotowaną dynię rozłóż na kromkach, następnie dodaj 15 g fety.
Krok 4
Na koniec połóż na wierzch listki świeżej bazylii i posyp garścią uprażonych i rozdrobnionych orzechów włoskich.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl