Bagietka z mozzarellą
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bagietka - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • pomidor - 1 sztuka
  • ser mozzarella - 1 sztuka
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • rukola - 0.5 szklanek
  • parmezan starty - 1 łyżka
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Liście bazylii, rukolę, sos sałatkowy Knorr, parmezan, oliwę z oliwek i świeżo mielony pieprz utrzyj w moździerzu lub zmiksuj w blenderze tak, aby pozostawały widoczne kawałeczki ziół.
  2. Bagietkę przekrój na pół, a następnie natnij ją w poprzek.
  3. Pomidora i mozzarellę pokrój w plastry.
  4. Jedną połówkę kanapki posmaruj przygotowanym pesto, a na drugą połóż na przemian plastry mozzarelli i pomidora. Złóż dwie części kanapek.
  5. Przed podaniem kanapki włóż do piekarnika lub połóż na grillu, aby ser lekko się rozpuścił, a bagietka zrobiła się chrupiąca. Taka kanapka doskonale nadaje się na letniego grilla.